03-08-06

Q-Music Greatest Hits On Tour: verslag

Ondanks gietende regen was Q-Music Greatest Hits on Tour een groot succes

 

 

De tweede editie van Q-Music Greatest Hits on Tour startte woensdagavond op de Grote Markt in Sint-Truiden. Op de veelbelovende affiche stonden Udo, ABC, Level 42’s Mark King en Sister Sledge. Ongeveer 10.000 muziekliefhebbers zakten met regenjassen en paraplu’s af naar de Truiense binnenstad. De weergoden zorgden voor liters hemelwater maar dat kon de pret niet bederven. Sint-Truiden is helemaal uit de bol gegaan.

 

Ruim een uur voor de aanvang van het eerste concert stond er al heel wat volk op de Grote Markt en tegen 21 uur stond het plein bijna vol. Udo mocht de allereerste Greatest Hits on Tour 2006 openen met ‘Something Happened on the Way to Heaven’. Vervolgens bracht de X-Factor winnaar eigen nummers zoals ‘Winter in July’, ‘Isn’t it Time’ en zijn nieuwste single ‘Back Against The Wall’. Als verrassingsact verscheen Sandrine op het podium om samen met Udo ‘One’ van Mary J. Blige & U2 te zingen. Het vrouwelijke publiek was al enthousiast door de vriendelijke woorden en gebaren van Udo, maar nu gingen ook de mannelijke aanwezigen uit de bol.  

 

Paars glitterpak

Eenmaal Martin Fry, de zanger van Britse new wave band ABC, het podium betrad, braken de Truiense wolken los. Er vielen liters hemelwater boven het marktplein. Honderden paraplu’s gingen de hoogte in en anderen bewapenden zich met regenjassen. De afgeborstelde Martin Fry – in reflecterend paars kostuum - trok er zich allemaal niets van aan en zong de ene grote ABC-hit na de andere. Van ‘Poison Arrow’ en ‘When Smokey Sings’ tot ‘The Look of Love’ en ‘All of My Heart’.


Ook voor de heerlijke basgeluiden van Level 42-frontman Mark King blijft het publiek in de regen wachten. King tokkelt rustig op zijn verlichte basgitaar en keelt onder andere ‘Love Games’, Lessons in Love’ en ‘Running in the Family’.

 

 

Eén grote, natte familie

En dan was het eindelijk tijd voor le moment supreme…Sister Sledge. De Amerikaanse zusjes Debbie en Joni en hun nicht Amber pronkten in zwart-roze combinaties op het podium. Ze bewezen dat je nooit te oud kunt zijn om stevig met je heupen te zwieren en de pannen van het dak te swingen. Sint-Truiden gaat helemaal uit de bol op de evergreens ‘Good Times’, ‘Frankie’, ‘Lost in Music’ en ‘He’s the Greatest Dancer’. Voor de ultieme finale, de bestseller ‘We Are Family’ werden ook Udo, Mark King en Martin Fry op het podium geroepen, maar ook vóór het podium kleurde de massa muziekliefhebbers om tot één grote familie. Heel eventjes was iedereen de regen vergeten en brulde iedereen luidkeels mee. In de omringende cafeetjes ging het feest nog tot in de vroege uurtjes verder!

 

Q-Music Greatest Hits On Tour. 04/08: Grote Markt Mechelen, 05/08: Vrijdagsmarkt Gent, 06/08: Grote Markt Sint-Niklaas

Meer info op www.q-music.be

 

19:39 Gepost door Female gamer in Sfeerverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.