31-07-06

Suikerrock was een succes: 120.000 bezoekers

Hoogtepunten: dj Tiësto, Zornik, Human League en Juanes

 

 

De twintigste editie van Suikerrock zit er op en was ongetwijfeld een succes. Verspreid over vier dagen zakten er meer dan 120.000 muziekliefhebbers af naar de Tiense binnenstad. Net zoals vorig jaar vielen er gisteren liters regen maar dat schrok de aanwezigen niet af.

 

Het afgelopen weekend stonden heel wat grote namen op het Suikerrock-podium. Na Delavega kreeg Janez Detd behoorlijk wat ambiance op de Tiense Markt. Pittig detail: de drummer van Janez Detd werd vervangen omdat ie zich van datum vergist had en nog in Frankrijk zat. Toch was de performance van de Antwerpse jongens beter dan het rockwerk van Therapy?. De rustige nummers van Heather Nova werden door het publiek prima gesmaakt, maar het was vooral de Britse eighties band Human League die het marktplein zaterdagavond om kon toveren tot één grote dansvloer. De evergreens ‘Human’, ‘Mirror Man’ en ‘Don’t you want me’ zetten Tienen in vuur en vlam. Praga Kahn, de afsluiter van de voorlaatste festivaldag, bracht eveneens een goede Soundscraper-show. Frontman Maurice Engelen zorgde voor een prima thuismatch.

 

 

Parapluutje, parasolletje
Zondag begon het festival druilerig. Tijdens het concert van Kaye Styles bleef het droog maar veel volk was er nog niet komen opdagen. Toch was er aan enthousiasme absoluut geen tekort. Halverwege het – matige – concert van Sandrine beslisten de weergoden dat er liters water boven de Tiense Markt moesten vallen.
De Kreuners stonden 20 jaar geleden ook op het Suikerrock-podium en brachten dit jaar een prima concert. Ondanks de gietende regen – en het lelijke hemd van Grootaers - brulden duizenden kopjes onder bijna evenveel paraplu’s lustig de grootste hits ‘Ik wil je’, ‘Verliefd op Chris Lomme’ en ‘Maak me wakker’ mee. Het salsafeest van Belle Perez bleef grotendeels droog. De Limburgse latinoqueen verving Natalia en kreeg duizenden voeten in de Suikerstad los. Nadien werd het salsatimbre verder gezet door de Juanes. De Colombiaanse vlaggen gingen de hoogte in en het publiek was wildenthousiast op deze salsa-versie van Robbie Williams. De Britse R’n’B-held Craig David mocht het festival afsluiten.
De organisatie was tevreden over de 20ste editie van Suikerrock. "Voor Dj Tiësto kochten maar liefst 19.600 technoliefhebbers een ticket" legt organisator Walter Kestens uit. "Hierdoor waren we donderdagnacht op 150 mensen na uitverkocht. Zaterdag was de absolute topdag met meer dan 25.000 mensen in de binnenstad. Het is jammer dat er zondag zoveel regen uit de lucht viel, maar dat is het risico van het vak. Wij zijn in ieder geval heel erg tevreden over de 20ste editie." Op naar het dertigste feestival!

www.suikerrock.be

14:35 Gepost door Female gamer in Sfeerverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-07-06

Suikerrock: Dag Twee

Beetje regen doet Suikerrock niet in het water vallen

 

 

Terwijl donderdagnacht 20.000 – vooral jonge - techno-fans volledig uit de bol gingen op de beats van dj Tiësto, vulde de Tiense Markt gisterenavond met een gemengd publiek. Onder andere Echo & The Bunnymen, Zornik en Within Temptation zorgden voor een heerlijke rockavond. De opkomst was kleiner dan donderdagavond, maar aan enthousiasme was er absoluut geen tekort.

 

De tweede festivaldag werd geopend door de Antwerpse band A Brand. De rockformatie Echo & The Bunnymen startte met de evergreen ‘Lips Like Sugar’ en trakteerde het oude en jonge publiek daarna op zowel oude als nieuwe nummers zoals ‘The Killing Moon’ uit de jaren ’80 en hun nieuwste ‘Scissors in the Sand’. Frontman Ian McCulloch trok zich niets van de Belgische regen aan en verscheen met zonnebril en sigaret op het podium. De new wave-band uit Liverpool bestaat al meer dan 25 jaar en was een behoorlijke headliner voor de 20ste feesteditie van Suikerrock.

 

Uitgelopen make-up
Koen Buysse alias Zornik volgde de Britse rockers op en kon op meer enthousiasme rekenen – vooral van de jonge festivalgangers. De Limburger kon de Tiense Markt opnieuw propvol krijgen. Hij bespeelde het publiek en mocht op heel wat gejuich rekenen. Buysse zette de Suikerstad – na dj Tiësto – voor de tweede keer op zijn kop. De Nederlandse rockformatie Within Temptation gaf de Suikerstad een gothic-jasje. Heel wat fans kwamen zelfs met kilo’s zwarte make-up en lange gewaden naar hun idolen kijken. Als bij wonder zorgde de regen er niet voor dat hun make-up over hun gezicht uitliep! Within Temptation sloot de tweede festivaldag waardig af.
Morgen staan onder andere Heather Nova, The Human League en Praga Kahn op het programma en zondag moet één grote familiedag worden met optredens van onder andere De Kreuners, Belle Perez, de Spaanse salsakoning Juanes en de Britse R’n’B-held Craig David.

 

Meer info op www.suikerrock.be

 

Tot morgen!

22:17 Gepost door Female gamer in Sfeerverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-07-06

Live vanop Suikerrock: Tiësto

Mission Completed zit live vanop Suikerrock in Tienen en brengt dus ook live verslag uit van Tiësto.

 

 

20.000 Tiësto-fans uit de bol op Suikerrock

 

De Nederlandse dj Tiësto laat op dit ogenblik de Suikerstad zowel letterlijk als figuurlijk op haar grondvesten daveren. De openingsavond van de twintigste editie van Suikerrock kent zonder twijfel een schitterende start. Het was dan ook een unieke kans voor fans om de beste dj ter wereld live aan het werk te zien, want Suikerrock is zijn enige performance deze zomer in de Benelux.

 

De zogenaamde beste dj ter wereld brengt een live set van vier uren onder de titel In search of sunrise 5 - Celebration Party: Tiësto op de Tiense Grote Markt. Tiësto alias Tijs Verwest werd met heel wat enthousiasme door het publiek onthaald en toverde de Suikerstad vanaf de eerste seconde om tot één grote dansvloer. Het publiek ging van het eerste ogenblik uit de bol op zowel nieuwe als oude vette beats. Het podium is eerder klein, maar toch zit de Nederlander traditiegetrouw in een ronde, kleurrijke dj-boot. Wie niet hier is, mist zonder twijfel dé party van het jaar... En nu gaat ondergetekende haar tussen het publiek mengen om zélf ook te feesten. Adios!

 

De rest van het weekend verschijnen onder andere Echo & The Bunnymen, Zornik, Heather Nova, Therapy?, Within Temptation en Craig David op het podium.
Meer info op
www.suikerrock.be

 

22:29 Gepost door Female gamer in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-07-06

Op vakantie!

 

We vliegen er letterlijk en figuurlijk even tussen uit om - op nog hetere oorden - wat inspiratie op te doen!

Vanaf 27 juli is Mission Completed helemaal terug met nieuws uit de game- en showbizzwereld. De eerste verslagen die op het programma staan zijn van Suikerrock!

 

See ya soon....

17:37 Gepost door Female gamer in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vakantie |  Facebook |

11-07-06

Over The Hedge

 

Originele versie: Bruce Willis, William Shatner, Steve Carell, Nick Nolte e.a.

Vlaamse versie: Stany Crets, Sven De Ridder, Tom Van Dijck, Els De Schepper, Katerine e.a.

 

Verhaal: Als oplichter R.J. de Wasbeer betrapt wordt bij het stelen van voedsel van Vincent de Beer, redt hij zich uit de situatie door het onmogelijke te beloven: hij zal binnen een week een nieuwe lading voedsel regelen. Intussen ontwaakt een groep dieren van hun winterslaap en komt erachter dat er een woonwijk is gebouwd in hun bos! Hun voorzichtige en neurotische leider, de gevoelige schildpad Verne, gaat op onderzoek uit en schrikt enorm van de tuinsproeiers, insectenvangers en enge auto's. De eerste reactie van Verne is om in zijn schulp te kruipen en nooit meer 'over de heg' te gaan.

Dan komt R.J. deze groep onschuldige dieren tegen. Hij ziet meteen een oplossing voor zijn probleem en overtuigt hen ervan dat de woonwijk een fantastische plek is, met een eindeloze hoeveelheid voedsel en van alle gemakken voorzien: er wordt eten voor de dieren buiten gezet in grote metalen bakken! En die tuinsproeiers, dat zijn toch net de fonteinen van het Bellagio Hotel in Vegas? Nadat de dieren onder leiding van R.J. op koekjesjacht zijn geweest, zijn ze overtuigd. Verne blijft echter twijfelen, ook aan zijn leiderschap. Langzaam worden hij en R.J. toch vriendjes en leren ze met hun nieuwe vreemde omgeving om te gaan en deze uit te buiten.

 

Oordeel: Dreamworks staat bekend voor zijn prima animatiefilms zoals ‘Madagascar’, ‘Shrek’ en ‘Antz’. Met ‘Over The Hedge’ levert de animatiestudio opnieuw een prachtig filmstaaltje af. Al zit er in deze film minder volwassen humor dan bijvoorbeeld in ‘Madagascar’. Voor kids is dit ongetwijfeld een fantastische film, maar sommige volwassenen zullen zich na een tijdje vervelen. Over de Vlaamse stemmen valt niets op te merken. Els De Schepper is als stinkdier simpelweg hilarisch!

 

Officiële site: www.overthehedgemovie.com

 

De videogame van Over The Hedge ligt ook in de winkelrekken. Geïnteresseerden kunnen hier de trailer bekijken:

17:23 Gepost door Female gamer in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-07-06

Lordi was één dag in het land

 

 

"Ik ga kilo's Belgische chocolade exporteren!"

Gisteren was de Finse metalband Lordi in Vlaanderen voor een signeersessie in de Leuvense Free Record Shop. Daarna zakten de ruige monsters naar het Kasteel van Mesen in Lede af om er de Belgische pers te woord te staan. "Het is de eerste keer dat ik in België ben" zegt het oppermonster Lordi. "Maar het zal zeker niet de laatste keer zijn. Als chocoholic kom ik hier écht aan mijn trekken!"

Frontman Lordi maakt de monsterlijke kostuums voor alle bandleden helemaal zelf. "Hoe lang dat duurt? Eerst schets ik de ontwerpen en daarna ga ik over tot het modelleren van latex, stof en kettingen. Aan deze nieuwe kostuums heb ik toch bijna een half jaar gewerkt. Maar zonder de kostuums en maskers is er geen Lordi!" De andere bandleden Kati en Amen knikken. "Maar soms haten we de kostuums ook als de pest. Ze zijn verschrikkelijk warm en de schoenen zijn niet echt comfortabel. Met een rietje drinken en roken gaat nog, maar eten is verschrikkelijk moeilijk. Ik heb ongeveer 45 minuten nodig om mijn kostuum aan te trekken. Lordi zelf heeft ongeveer drie uren nodig!"

Maar de metalgroep heeft net zoveel succes dankzij de maskers en kostuums. Net na het Eurosongfestival publiceerden enkele kranten de zogezegde foto's van de mensen achter de metalband. Lordi raakt er niet over uitgepraat. "Ik snap niet dat kranten zich er mee bezighouden om onze identiteit te onthullen? Zouden de krantenbazen echt zoveel meer exemplaren verkopen als ze verklappen wie we echt zijn? Ik kan je vertellen dat wij hele gewonen jongens zijn. Ik ben niet normaal, dat moet je me niet vertellen. Ik lust geen bier, kijk niet naar voetbal en wil geen kinderen, maar voor de rest scheelt er absoluut niets met mij... Ik heb een heel lief karakter!"

Tien om te zien
Er zijn geruchten dat VTM pogingen onderneemt om Lordi op het Tien om te Zien-podium te krijgen. "Of Lordi daarin past? Goh, duizenden mensen zeggen dat we ook niet in het Eurosongfestival pasten. Vroeger waren we een Finse schande, maar nu zijn we plots Finse helden! Onze platenbaas beslist waar en wanneer we concerteren. Sommige optredens moeten we weigeren omdat het plaatje anders niet past. Lordi moet Lordi blijven, maar we treden even graag op voor kinderen als voor metalfans of zelfs bejaarden!"


 

Over één ding zijn wij het zeker... De Lordi-bandleden zijn allemaal even sympathiek. Hardrock halleluhja!

15:58 Gepost door Female gamer in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-07-06

Luilekker chillen of zwoel salsa-dansen in Limburgse Beachbar

 

“Met meer dan 40 events vieren we het 45-jarig bestaan van Kelchterhoef"

Limburg is een place to be rijker. Aan de Plas van Kelchterhoef kunt u de hele zomer terecht om te relaxen, dansen of genieten van een heerlijke cocktail. Beachbar staat garant voor luilekker chillen, zwoele salsa-initiaties, een spannende vlottentocht of simpelweg genieten van de zonsondergang met een frisse pint in de hand.

Sinds kort heeft de vzw Escapade in samenwerking met United Telecom een grote Beachbar met tenten, palmbomen, lichtzuilen en een grote houten dansvloer op het domein van de Plas van Kelchterhoef neergepoot. Het concept is zomers en trendy en mag gerust een schaalversie van Nikki Beach in Miami genoemd worden. "Het domein Kelchterhoef bestaat dit jaar precies 45 jaar en wij dachten dat een trendy concept zoals Beachbar ideaal was om de verjaardag te vieren" legt Patrick Leenaers van vzw Escapade uit. "Maar we zijn veel meer dan een traditionele strandbar. Tijdens de zomermaanden hebben we tot nu toe al zo’n veertigtal events gepland. Van dj-sets van Dave Lambert, Dave McCullen, Cécém en Marco Bailey tot een heuse salsa-avond mét dansinitiaties, een grote vlottentocht op de Plas, een modeshow, hairdressersday, enkele Tango Sur Mer-nights en live concerten van verschillende bands. Bovendien kunnen mensen ook eigen initiatieven aanbrengen. Ik denk dat Beachbar ongetwijfeld een ideale stek kan zijn om een vrijgezellenavond, verjaardagsfeest of reünie te organiseren."
De lounge-achtige omgeving aan het water is uniek in Limburg. Het uitzicht over de plas is – vooral bij zonsondergang – adembenemend. U kunt er genieten van een heerlijk glaasje wijn, een frisse pint of zomerse cocktails aan democratische prijzen. "En op aanvraag zullen we de barbecue aansteken! Iedereen van 7 tot 77 jaar is welkom. Het strand was nog nooit zo dichtbij" zegt Leenaers. "Nu nog hopen dat het de hele zomer tropisch warm blijft!"

Beachbar is tot en met 17 september alle dagen open vanaf 10 uur tot in de vroege uurtjes. Alle events en praktische info vindt u op
www.beachbar.be

08:30 Gepost door Female gamer | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |