31-07-06

Suikerrock was een succes: 120.000 bezoekers

Hoogtepunten: dj Tiësto, Zornik, Human League en Juanes

 

 

De twintigste editie van Suikerrock zit er op en was ongetwijfeld een succes. Verspreid over vier dagen zakten er meer dan 120.000 muziekliefhebbers af naar de Tiense binnenstad. Net zoals vorig jaar vielen er gisteren liters regen maar dat schrok de aanwezigen niet af.

 

Het afgelopen weekend stonden heel wat grote namen op het Suikerrock-podium. Na Delavega kreeg Janez Detd behoorlijk wat ambiance op de Tiense Markt. Pittig detail: de drummer van Janez Detd werd vervangen omdat ie zich van datum vergist had en nog in Frankrijk zat. Toch was de performance van de Antwerpse jongens beter dan het rockwerk van Therapy?. De rustige nummers van Heather Nova werden door het publiek prima gesmaakt, maar het was vooral de Britse eighties band Human League die het marktplein zaterdagavond om kon toveren tot één grote dansvloer. De evergreens ‘Human’, ‘Mirror Man’ en ‘Don’t you want me’ zetten Tienen in vuur en vlam. Praga Kahn, de afsluiter van de voorlaatste festivaldag, bracht eveneens een goede Soundscraper-show. Frontman Maurice Engelen zorgde voor een prima thuismatch.

 

 

Parapluutje, parasolletje
Zondag begon het festival druilerig. Tijdens het concert van Kaye Styles bleef het droog maar veel volk was er nog niet komen opdagen. Toch was er aan enthousiasme absoluut geen tekort. Halverwege het – matige – concert van Sandrine beslisten de weergoden dat er liters water boven de Tiense Markt moesten vallen.
De Kreuners stonden 20 jaar geleden ook op het Suikerrock-podium en brachten dit jaar een prima concert. Ondanks de gietende regen – en het lelijke hemd van Grootaers - brulden duizenden kopjes onder bijna evenveel paraplu’s lustig de grootste hits ‘Ik wil je’, ‘Verliefd op Chris Lomme’ en ‘Maak me wakker’ mee. Het salsafeest van Belle Perez bleef grotendeels droog. De Limburgse latinoqueen verving Natalia en kreeg duizenden voeten in de Suikerstad los. Nadien werd het salsatimbre verder gezet door de Juanes. De Colombiaanse vlaggen gingen de hoogte in en het publiek was wildenthousiast op deze salsa-versie van Robbie Williams. De Britse R’n’B-held Craig David mocht het festival afsluiten.
De organisatie was tevreden over de 20ste editie van Suikerrock. "Voor Dj Tiësto kochten maar liefst 19.600 technoliefhebbers een ticket" legt organisator Walter Kestens uit. "Hierdoor waren we donderdagnacht op 150 mensen na uitverkocht. Zaterdag was de absolute topdag met meer dan 25.000 mensen in de binnenstad. Het is jammer dat er zondag zoveel regen uit de lucht viel, maar dat is het risico van het vak. Wij zijn in ieder geval heel erg tevreden over de 20ste editie." Op naar het dertigste feestival!

www.suikerrock.be

14:35 Gepost door Female gamer in Sfeerverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.