28-07-06

Suikerrock: Dag Twee

Beetje regen doet Suikerrock niet in het water vallen

 

 

Terwijl donderdagnacht 20.000 – vooral jonge - techno-fans volledig uit de bol gingen op de beats van dj Tiësto, vulde de Tiense Markt gisterenavond met een gemengd publiek. Onder andere Echo & The Bunnymen, Zornik en Within Temptation zorgden voor een heerlijke rockavond. De opkomst was kleiner dan donderdagavond, maar aan enthousiasme was er absoluut geen tekort.

 

De tweede festivaldag werd geopend door de Antwerpse band A Brand. De rockformatie Echo & The Bunnymen startte met de evergreen ‘Lips Like Sugar’ en trakteerde het oude en jonge publiek daarna op zowel oude als nieuwe nummers zoals ‘The Killing Moon’ uit de jaren ’80 en hun nieuwste ‘Scissors in the Sand’. Frontman Ian McCulloch trok zich niets van de Belgische regen aan en verscheen met zonnebril en sigaret op het podium. De new wave-band uit Liverpool bestaat al meer dan 25 jaar en was een behoorlijke headliner voor de 20ste feesteditie van Suikerrock.

 

Uitgelopen make-up
Koen Buysse alias Zornik volgde de Britse rockers op en kon op meer enthousiasme rekenen – vooral van de jonge festivalgangers. De Limburger kon de Tiense Markt opnieuw propvol krijgen. Hij bespeelde het publiek en mocht op heel wat gejuich rekenen. Buysse zette de Suikerstad – na dj Tiësto – voor de tweede keer op zijn kop. De Nederlandse rockformatie Within Temptation gaf de Suikerstad een gothic-jasje. Heel wat fans kwamen zelfs met kilo’s zwarte make-up en lange gewaden naar hun idolen kijken. Als bij wonder zorgde de regen er niet voor dat hun make-up over hun gezicht uitliep! Within Temptation sloot de tweede festivaldag waardig af.
Morgen staan onder andere Heather Nova, The Human League en Praga Kahn op het programma en zondag moet één grote familiedag worden met optredens van onder andere De Kreuners, Belle Perez, de Spaanse salsakoning Juanes en de Britse R’n’B-held Craig David.

 

Meer info op www.suikerrock.be

 

Tot morgen!

22:17 Gepost door Female gamer in Sfeerverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.