11-07-06

Over The Hedge

 

Originele versie: Bruce Willis, William Shatner, Steve Carell, Nick Nolte e.a.

Vlaamse versie: Stany Crets, Sven De Ridder, Tom Van Dijck, Els De Schepper, Katerine e.a.

 

Verhaal: Als oplichter R.J. de Wasbeer betrapt wordt bij het stelen van voedsel van Vincent de Beer, redt hij zich uit de situatie door het onmogelijke te beloven: hij zal binnen een week een nieuwe lading voedsel regelen. Intussen ontwaakt een groep dieren van hun winterslaap en komt erachter dat er een woonwijk is gebouwd in hun bos! Hun voorzichtige en neurotische leider, de gevoelige schildpad Verne, gaat op onderzoek uit en schrikt enorm van de tuinsproeiers, insectenvangers en enge auto's. De eerste reactie van Verne is om in zijn schulp te kruipen en nooit meer 'over de heg' te gaan.

Dan komt R.J. deze groep onschuldige dieren tegen. Hij ziet meteen een oplossing voor zijn probleem en overtuigt hen ervan dat de woonwijk een fantastische plek is, met een eindeloze hoeveelheid voedsel en van alle gemakken voorzien: er wordt eten voor de dieren buiten gezet in grote metalen bakken! En die tuinsproeiers, dat zijn toch net de fonteinen van het Bellagio Hotel in Vegas? Nadat de dieren onder leiding van R.J. op koekjesjacht zijn geweest, zijn ze overtuigd. Verne blijft echter twijfelen, ook aan zijn leiderschap. Langzaam worden hij en R.J. toch vriendjes en leren ze met hun nieuwe vreemde omgeving om te gaan en deze uit te buiten.

 

Oordeel: Dreamworks staat bekend voor zijn prima animatiefilms zoals ‘Madagascar’, ‘Shrek’ en ‘Antz’. Met ‘Over The Hedge’ levert de animatiestudio opnieuw een prachtig filmstaaltje af. Al zit er in deze film minder volwassen humor dan bijvoorbeeld in ‘Madagascar’. Voor kids is dit ongetwijfeld een fantastische film, maar sommige volwassenen zullen zich na een tijdje vervelen. Over de Vlaamse stemmen valt niets op te merken. Els De Schepper is als stinkdier simpelweg hilarisch!

 

Officiële site: www.overthehedgemovie.com

 

De videogame van Over The Hedge ligt ook in de winkelrekken. Geïnteresseerden kunnen hier de trailer bekijken:

17:23 Gepost door Female gamer in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.