07-07-06

Lordi was één dag in het land

 

 

"Ik ga kilo's Belgische chocolade exporteren!"

Gisteren was de Finse metalband Lordi in Vlaanderen voor een signeersessie in de Leuvense Free Record Shop. Daarna zakten de ruige monsters naar het Kasteel van Mesen in Lede af om er de Belgische pers te woord te staan. "Het is de eerste keer dat ik in België ben" zegt het oppermonster Lordi. "Maar het zal zeker niet de laatste keer zijn. Als chocoholic kom ik hier écht aan mijn trekken!"

Frontman Lordi maakt de monsterlijke kostuums voor alle bandleden helemaal zelf. "Hoe lang dat duurt? Eerst schets ik de ontwerpen en daarna ga ik over tot het modelleren van latex, stof en kettingen. Aan deze nieuwe kostuums heb ik toch bijna een half jaar gewerkt. Maar zonder de kostuums en maskers is er geen Lordi!" De andere bandleden Kati en Amen knikken. "Maar soms haten we de kostuums ook als de pest. Ze zijn verschrikkelijk warm en de schoenen zijn niet echt comfortabel. Met een rietje drinken en roken gaat nog, maar eten is verschrikkelijk moeilijk. Ik heb ongeveer 45 minuten nodig om mijn kostuum aan te trekken. Lordi zelf heeft ongeveer drie uren nodig!"

Maar de metalgroep heeft net zoveel succes dankzij de maskers en kostuums. Net na het Eurosongfestival publiceerden enkele kranten de zogezegde foto's van de mensen achter de metalband. Lordi raakt er niet over uitgepraat. "Ik snap niet dat kranten zich er mee bezighouden om onze identiteit te onthullen? Zouden de krantenbazen echt zoveel meer exemplaren verkopen als ze verklappen wie we echt zijn? Ik kan je vertellen dat wij hele gewonen jongens zijn. Ik ben niet normaal, dat moet je me niet vertellen. Ik lust geen bier, kijk niet naar voetbal en wil geen kinderen, maar voor de rest scheelt er absoluut niets met mij... Ik heb een heel lief karakter!"

Tien om te zien
Er zijn geruchten dat VTM pogingen onderneemt om Lordi op het Tien om te Zien-podium te krijgen. "Of Lordi daarin past? Goh, duizenden mensen zeggen dat we ook niet in het Eurosongfestival pasten. Vroeger waren we een Finse schande, maar nu zijn we plots Finse helden! Onze platenbaas beslist waar en wanneer we concerteren. Sommige optredens moeten we weigeren omdat het plaatje anders niet past. Lordi moet Lordi blijven, maar we treden even graag op voor kinderen als voor metalfans of zelfs bejaarden!"


 

Over één ding zijn wij het zeker... De Lordi-bandleden zijn allemaal even sympathiek. Hardrock halleluhja!

15:58 Gepost door Female gamer in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.