26-06-06

Vierde Belgian Popline gaat internationaal

 

“Condooms moeten zo aanvaardbaar worden als kauwgom"

De vierde editie van de Belgian Popline is een feit. De Maatschappelijke Jongeren Actie (MJA) sloeg met behulp van Designers Against Aids (DAA) heel wat internationale artiesten aan de haak om artwork voor rubbertjes te ontwerpen. Herman Schueremans was ook van de partij en stelde officieel het Rock Werchter-condoom voor.

Sinds deze week kun je in 170 Belgische jeugdhuizen, hogescholen en discotheken terecht voor condoomhoesjes van Robert Smith (The Cure), The Cardigans, Faithless, Hooverphonic, Vive la Fête, Chicks on Speed, Lunaman, Miss Kittin, Peaches, Scissor Sisters en Bernhard Willelm. Voor een doosje met drie Durex-rubbertjes van je favoriete artiest betaal je 2 euro.
"Dankzij de internationale contacten van Designers Against Aids, hebben we voor deze vierde editie heel wat grote namen kunnen strikken" zegt Maarten Leyts van MJA fier. "De eerste drie reeksen condooms zijn ondertussen allemaal uitverkocht en daarmee bewijzen jongeren dat ze hun rubbertjes liever in een betrouwde omgeving – zoals een jeugdhuis – kopen, dan bij de apotheker. De Belgian Popline (BPL) hoopt op deze manier condooms zo aanvaardbaar en bespreekbaar te maken als kauwgom! Jongeren aanzetten tot verzamelen van condoomdoosjes van hun favoriete artiesten is één van de pijlers van de BPL en ondertussen zijn ze gewapend voor safe sex."

Festivalitis
Herman Schueremans, de organisator van Rock Werchter, stelde ook officieel het Rock Werchter-condoom voor. "De examenperiode zit er bijna op en dat betekent dat duizenden studenten volgend weekend naar de weide in Werchter zullen afzakken. De combinatie van Werchter en rubber zal ervoor zorgen dat heel wat jongeren verantwoord de zomer kunnen inzetten. Seks en rock ’n roll horen trouwens nog altijd samen! Toen ik jong was werd er veel te weinig aandacht besteed aan veilig vrijen, maar die tijd is nu gelukkig voorbij" legt Schueremans uit. "Daarom geven we het goede voorbeeld en delen we tijdens Rock Werchter 15.000 gratis condooms uit. Festivalgangers kunnen hiervoor een condoombon afdrukken op de site van de BPL. Doen!"
Naast de condooms van de BPL brengt Designers Against Aids een reeks t-shirts op de markt van dezelfde artiesten voor 20 euro. Deze t-shirts zijn te koop in de CondoMobiel die deze zomer alle grote festivals afschuimt.

www.belgianpopline.be

17:08 Gepost door Female gamer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.