20-06-06

België toch naar het WK!!!

Gamers verdedigen Belgische driekleur tijdens Xbox Cup in Berlijn

 

Drie landgenoten reizen op 29 juni af naar Berlijn om België te vertegenwoordigen tijdens de Xbox Cup, het virtueel wereldkampioenschap voetbal dat door Xbox samen met adidas georganiseerd wordt. Parallel met het WK voetbal in Duitsland strijden zij met 31 andere landenteams voor een plaats in de finale die gespeeld wordt op 1 juli.

 

Het Belgische team bestaat uit de volgende spelers:

Robin Fitters uit Nijlen heeft zich bewezen tijdens de Xbox Live competitie, het online platform van Xbox. Na een felle strijd eindigde hij op de eerste plaats van het online klassement.

Yousef Louchat uit Antwerpen heeft zijn plaats in het team verdiend dankzij zijn uitstekende prestaties tijdens het evenement dat opgezet werd door de United Brands stores en GUNK eind mei. In een spannende finale wist hij stadsgenoot Matthias Thiel te kloppen.

Kristof De Witte uit het West-Vlaamse Zwevegem tot slot, werd de winnaar van de “Ultieme Fan” competitie op Xboxcup.com. In Berlijn zal hij zijn taak van ultieme fan vervullen door Fitters en Louchat luidskeels naar de finale te schreeuwen.

 

Het team zal België verdedigen in het overweldigende ‘adidas World of Football’, een stadion en fanpark gelegen op de Platz der Republik. Het stadion biedt plaats aan 8500 toeschouwers en is tevens een replica van het Olympisch Stadion in Berlijn. Het wedstrijdschema verloopt volgens de principes van een echt WK voetbal met een groepsfase, 2e ronde matchen, kwartfinales, halve finales en een grote en kleine finale als apotheose.

15:56 Gepost door Female gamer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.