12-06-06

Review : Talkman

PSP-vertaler

 

Vanochtend lag Talkman in onze brievenbus. Niet echt een game, maar een brokje vertaalsoftware voor PSP. Naast de UMD zat er ook nog een USB-microfoontje in het pakket.

 

In Talkman is Max je persoonlijke tolk. De rare blauwe vogel spreekt vlotjes zes talen (Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans en Japans!) en wil jou helpen om ook polyglot te worden. Wanneer je het ‘spel’ start heb je keuze uit drie modi. In TalkMode kun je (zoals in heel wat zakvertaalcomputers) thematisch basiszinnetjes vertalen. Aan thema’s geen gebrek: The Beach, Nightlife, Shopping, Numbers, Taxi, Train, Airport etc. Met behulp van spraakherkenning kun je zinnetjes inspreken en laten vertalen. Let wel … Nederlands zit niet in het pakket verwerkt dus moet je al foutloos Engels (of een andere ingebakken taal) spreken om zinnen te kunnen vertalen. Neem de vertaalmodus ook maar met een korreltje zout, want heel wat zinnen herkent het progje niét.

Zin om een andere taal te leren? Dat kan met Talkman ook. In de Pronunciation Game kun je in verschillende niveaus talen leren spreken. Wij deden de test in het Japans (maar kwamen niet verder dan Konishiwa!). De modus is leerzaam en leuk, maar de lange laad- en savetijden werken vervelend. De Listening Game tenslotte is saai en veel te gemakkelijk.

Conclusie: Talkman is een leuke softwaretoepassing met een grappige blauwe vogel die je wat leuke basiszinnetjes kan aanleren. De PSP-microfoon is mooi, erg klein en werkt prima. Nu nog hopen dat er snel wat steengoede games met microfoonondersteuning op de markt komen.

18:28 Gepost door Female gamer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.