15-05-06

Praga Kahn krijgt eigen festival: Pragatown

Enkele inwoners van Herselt, een gemeente tussen Aarschot en Westerlo, hebben Pragatown Festival in het leven geroepen. De naam verwijst naar de topact van het festival: Praga Kahn. Maurice Engelen, frontman van de formatie, is zelf afkomstig van Herselt en is erg enthousiast.

 

Het tweedaagse festival zal doorgaan op zaterdag 28 en zondag 29 mei op het dorpsplein van Herselt. Zaterdag staan eerst de Herseltse bands In-Exile, Simplifiers en 5 O’Clock Shadow op het podium. Na het live-optreden van Idool-Sandrine, speelt Glenn D Angel, de zoon van Maurice Engelen, een dj-set als voorprogramma van Praga Kahn. “Ik vind de affiche erg goed” zegt Maurice Engelen. “Ik zal er alles aan doen om naar het andere Herseltse talent te gaan luisteren. Bovendien is het leuk dat mijn zoon Glenn het publiek moet opwarmen voor Praga Kahn” legt Engelen uit.

“Ik kijk er naar uit om voor het eerst in mijn eigen dorp te spelen, al zullen er wel heel wat mensen zijn die rare ogen zullen opentrekken als ik weer zot begin te doen! En de naam van het festival? Ik vind het knap gevonden voor dit jaar, maar zou het vreemd vinden als het festival volgend jaar nog zo zou heten…”

 

Zondag 29 mei moet één grote familiedag worden. “Dan staan onder andere Spring en Barbara Dex op het podium” legt de Praga Kahn-frontman uit. “Daarnaast is er heel wat randanimatie zoals springkastelen en schminkstanden voorzien.”

 

Andere festivals

Na Pragatown is Praga Kahn nog te zien op tal van zomerfestivals zoals Genk on Stage, Rock Zottegem, Suikerrock en de Lokerse feesten. “We hebben dit jaar besloten om meer kleinere festivals te doen dan bijvoorbeeld één exclusieve set op Werchter of Pukkelpop. Onze nieuwe cd is net uit en we willen die op zoveel mogelijk locaties in België promoten” vertelt Engelen.

Meer info en tickets: www.pragatown.be

18:18 Gepost door Female gamer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.