13-05-06

REVIEW: Sony's nieuwste partygames: Buzz en Singstar

 

Buzz is opnieuw van de partij. Eind vorig jaar kwam het eerste Buzz-spel voor Playstation 2 op de markt en ondertussen ligt het tweede deel van de knotsgekke quiz in de winkelrekken. Nog nooit van Buzz gehoord? Buzz is een ontzettend leuk partygame. Je controller heb je niet nodig, want bij het spel krijg je vier supercoole ‘buzzers’ zoals in elke echte televisiequiz.

 

De eerste Buzz-titel was één grote muziekquiz, maar de nieuwe Buzz is een uitgebreidere, algemene quiz met een groot scala aan quizvragen. Van algemene kennisvragen en muziekvragen tot film- en sportvragen.

 

De quizmaster van dienst is traditiegetrouw de geflipte Buzz en zijn (Aurore-achtige) assistente Rose. Het spel bestaat uit een heleboel verschillende quizrondes waarin je snelheid en intelligentie op de proef wordt gesteld. De verschillende quizrondes zijn grotendeels hetzelfde gebleven: van ‘Wie heeft de bom?’ en ‘Punten Spelen’ tot ‘Punten Verdienen’. Sommige rondes werden in een ietwat ander jasje gestoken. De enige echte nieuwe quizronde is ‘Schieten met scherp’. Hier mag degene die het snelst het juiste antwoord geven, schieten op de andere kandidaten. Het slachtoffer verliest in één keer een groot aantal punten.

 

 

Humor

Buzz: The Big Quiz zit net zoals zijn voorganger boordevol humor. Buzz geeft scherpe commentaren en zet verliezers constant voor paal. De eerste uren is dat heel erg leuk, maar al snel merk je dat Buzz vaak dezelfde grapjes vertelt en dat is soms vervelend. Een pluspunt is dan weer wel dat het spel volledig in het Nederlands is. Een andere troef is dat er pakweg 8000 verschillende vragen in het spel verwerkt zitten. Weet wel dat je af en toe wel eens een vraag voorgeschoteld krijgt, die je eerder ook al gezien hebt!

 

Conclusie

Buzz: The Big Quiz is een leuk partyspel dat je maximaal met acht vrienden tegelijkertijd kunt spelen. De vragen zijn gevarieerd en het spel bevat zowel poepsimpele als verschrikkelijk moeilijke vragen. De buzzers zijn gebruiksvriendelijk en hiermee krijgt Playstation de hele familie voor de buis. Nog leuk om te weten: eind dit jaar komt Buzz: The Sports Quiz en Buzz: Junior Jungle Party uit. De mafste quizmaster van het land is niet klein te krijgen!

 

Meer info op www.buzzthegame.com

 

SingStar Rocks

Het vijfde karaoke-pakket voor Playstation 2 is een feit en luistert naar de naam Singstar Rocks. Het spel bevat dertig nummers met grote namen van onder andere  Blur, Gwen Stefani, Keane, Coldplay, Queen, The Offspring en Franz Ferdinand. Singstar Rocks is een leuk partyspel, maar heeft behalve de nieuwe nummers weinig innovatiefs te bieden. Een absoluut pluspunt is dat schreeuwen in deze editie volledig toegestaan is!  

 

13:56 Gepost door Female gamer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.