02-05-06

Danzel en Dj F.R.A.N.K. scoren met Rick Astley-remix

“Mijn dochter is de ideale hit-barometer”

 

Danzel en DJ Frank scoren elk apart in de binnen- en buitenlandse dancescene, maar nu hebben ze de handen in elkaar geslagen. Hun remix van Rick Astley’s hit ‘My Arms Keeps Missing You’ uit 1987 staat in de top 20 van de Ultratop én veroverde de top 10 in de Braziliaanse charts.

 

Danzel brak enkele jaren geleden door met de zomerhit Pump it Up en Dj Frank was de man achter de hitsingle Summerjam. De heren leerden elkaar beter kennen tijdens een tour in Turkije. “We hebben toen heel wat uren samen gespendeerd en tijdens een busrit stelde ik Danzel voor om samen een single te maken” legt Dj Frank uit. “Op mijn vijftiende kocht ik mijn allereerste cd, het album van de Britse Rick Astley. Zijn eerste solosingle ‘Never gonna give you up’ stond wekenlang op nummer één, maar ik was meer onder de indruk van ‘My arms keep missing you’. De stem van Danzel pas prima bij dit nummer en dus doken we de studio in voor een nostalgishe remix” zegt Dj Frank.

De remix van ‘My arms keep missing you’ doet het goed. “Na amper enkele weken staan we in de top 20 van de Ultratop. De single wordt volop gedraaid in het clubmilieu en krijgt airplay op JIM, TMF en Topradio. Volgende maand releasen we de plaat in Frankrijk en Duitsland en als ie daar aanslaat, veroveren we het Oostblok en Scandinavië” zegt Danzel uit. “In Brazilië staat de single trouwens al in de top 10 genoteerd!”

 

Eerlijk

Afgelopen dinsdag waren Danzel en Dj Frank te gast in de Gemeentelijke basisschool van Schelle voor de opnames van de Kids Top 20. “En aan de reacties van de kinderen te zien, zitten we goed” zegt Dj Frank. “Ze weten wellicht niet dat dit een remix is, maar vanaf de tweede minuut waren ze allemaal mee aan het brullen.” Danzel lacht. “Ik heb zelf een dochtertje en zij is de perfecte barometer voor de hitgevoeligheid van een single. Als het deuntje in haar hoofd blijft hangen, zit het goed. Kinderen zijn ongelooflijk eerlijk, ze zeggen onmiddellijk of het goed aanvoelt of niet” legt Danzel uit.

 

Populairder in buitenland

Danzel is al jaren met muziek bezig, maar zijn Belgische doorbraak heeft hij aan zijn deelname van Idool te danken. “Het klinkt bizar, maar ik heb nog altijd véél meer succes in onze buurlanden dan in eigen land” legt Danzel uit. “We moeten het niet onder stoelen of banken steken, België levert simpelweg prima dance-artiesten af. Vraag in de Verenigde Staten naar Milk Inc., Sylver of Sweet Coffee, ze kennen ze allemaal, maar in België zijn we minder gewaardeerd. Waarom? Geen idee!”.

Wanneer we de heren naar hun ambities vragen, krijgen we een synchroon antwoord. “We werken allebei aan een (apart) album en gokken op eind 2006 om de plaat uit te brengen.”

15:02 Gepost door Female gamer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.