28-04-06

Rad van Fortuin-blooper: 'Pipi de Kloon'

 

Gisterenavond heeft de 46-jarige Diane Geyskens uit Bree zich nogal belachelijk gemaakt op VTM. Ze waagde haar kans om een personage te zoeken in Het Rad van Fortuin met de letters: P-P- D- -L--N. De vrouw roept vol enthousiasme 'Pipi De Kloon' en dacht dat de prijzenbuit binnen was.

Maar ze heeft wel haar kans verkeken. Eddy Vandevin, een 40-jarige cipier uit Blankenberge, is als volgende aan de beurt, maar hij laat zich misleiden door Diane en roept ‘Pipi De Clown’.

Uiteindelijk lost Steve Verfaillie, een 36-jarige office manager uit Ingelmunster, het raadsel op en geeft met ‘Pipo De Clown’ de correcte oplossing.

Na 'Blootlichaampje' en 'Osobella O' zal ook dit fragment weer jaren te zien zijn in allerlei blooperprogramma's.

09:45 Gepost door Female gamer | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

27-04-06

Nintendo Revolution is Nintendo Wii

 

Ik kreeg net wel een heel bizar persbericht van Nintendo in mijn mailbox. De naam 'Nintendo Revolution' was slechts een werktitel voor de nieuwe next-gen console, de echte naam is Nintendo Wii. Het merendeel van de gamejournalisten had verwacht dat de naam pas op E3 bekend gemaakt zou worden, maar dat is dus niet het geval. Lang leve Wii!

 

Nintendo introduceert… Wii.

Als in het Engelse "we".

Waar de werknaam "Revolution" onze richting aangaf, geeft Wii het antwoord.

Wii verbreekt de barrière tussen videogameliefhebber en anderen.

Wii brengt mensen in direct contact met de games… en elkaar. Maar bovenal vraag je je waarschijnlijk af: wat betekent de naam?

Wii klinkt als het Engelse "we", wat benadrukt dat deze console er is voor iedereen.

Wii kan gemakkelijk worden onthouden door mensen uit de hele wereld, ongeacht welke taal ze spreken. Geen misverstand. Gewoon Wii.

Wii heeft een uitgesproken spelling met "ii", wat symbool staat voor de unieke controllers en het beeld van mensen die samen spelen.

En Wii, als naam en console, brengt de wereld van videogames iets revolutionairs, waarmee het zich onderscheidt van de massa.

Dus dat is Wii. Maar wat is Wii zonder jou?

Eigenlijk gaat het niet over jou of mij.

Het gaat om Wii en wij.

En samen kan Wii alles veranderen.

18:38 Gepost door Female gamer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Miss Belgian Look uit Wellen presenteert belspel op VT4

 

"Belspelletjes zijn niet belachelijk, we hebben duizenden kijkers!”

 

De Wellense Liesbeth Geladé, Miss Belgian Look 2006, presenteert sinds kort het VT4-bespel Play. De 21-jarige schone combineert haar studies met de telefoonquizopnames in Amsterdam. “Mijn ambitie? Ik zou héél graag een lifestyleprogramma presenteren, maar een VT4-gezicht zoals Ann Van Elsen wil ik ook wel worden!”

 

"Eigenlijk is mijn presenteerwerk toevallig uit de bus gekomen. Na de miss-verkiezing had ik héél wat interviews, fotoshoots en feestjes. Tijdens het verjaardagsfeest van het mannenblad Ché sprak iemand me aan om een screentest bij VT4 te doen. Ik heb die kans met beide handen gegrepen en ben sinds kort presentatrice van Play, naast Joni Dewitte en Joyce Kokkinakis” legt Liesbeth Gelade uit.

Omdat de opnames in Amsterdam zijn, zit Miss Belgian Beauty vaak in de Nederlandse hoofdstad. “We delen er een appartementje. Waarom de opnames niet in België zijn vraag ik me ook nog altijd af. Het is jammer dat ik nog niet veel van Amsterdam heb kunnen zien, maar daar komt hopelijk verandering in. Ik wil altijd fris en met een helder hoofd aan de live-opnames beginnen en heb dus nog niet van het Amsterdamse nachtleven kunnen proeven.”

Liesbeth Gelade ziet haar VT4-werk momenteel als een springplank. “Ik studeer regentaat aan de Provinciale Hogeschool Limburg en wil zonder twijfel mijn diploma behalen. De combinatie van studeren en presenteren is zwaar, maar toch nog haalbaar. Misschien opent Play deuren naar andere programma’s, misschien ook niet. Ik blijf alles relativeren en zal dan ook niet holderdebolder mijn studies beëindigen. Ik wil iets achter de hand hebben” legt de kersverse presentatrice uit.

 

Onnozel doen

Op Studio Brussel werden de belspelpresentatrices een tijdje geleden serieus door het slijk getrokken, maar daar trekt Liesbeth Gelade zich niets van aan. “Als ik vroeger naar een belspelletje keek, had ik ook vaak een oh jee-gevoel. Ik heb zelf ook nooit deelgenomen aan een belspel. Ik dacht dat het allemaal geldklopperij was, maar ik kan nu getuigen dat zulke spelletjes écht wel eerlijk verlopen. Ik weet ook wel dat de opdrachten erg eenvoudig zijn, maar we hebben wel duizenden kijkers. Bovendien staan mijn vrienden en familieleden allemaal achter mij en dat doet deugd. Laat anderen maar lachen, ik heb er absoluut geen probleem mee om voor de camera te lullen of een koekoeksklok na te bootsen!”

 

Liesbeth Gelade is 29 en 30 april en 1 mei te zien op VT4 om 10u en 14u30. 

www.liesbethgelade.be

10:58 Gepost door Female gamer | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

26-04-06

Gadget: Wifi-konijn

 

Het coolste konijn ter wereld is geboren en luistert naar de naam 'Nabaztag'. Het beestje heeft Wifi-oren en is 23 cm hoog. Eigenlijk is Nabaztag je persoonlijke assistent, want eens je hem (of haar?) geprogrammeerd hebt, kan ie berichten voorlezen, je op de hoogte brengen van RSS-newsfeeds, weerberichten meedelen enzovoorts. Wil je wakker gemaakt worden door je nieuw huisdier? No prob, dat kan ook.

 

Nabaztag werkt rechtstreeks via internet en is compatibel voor pc én mac.
Richtprijs: 95 euro.

Meer info op www.nabaztag.com

15:33 Gepost door Female gamer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwe namen voor Suikerrock!

 

Heather Nova op Suikerrock!

 

De Suikerrock-organisatie maakte gisteren vier nieuwe namen bekend voor de 20ste editie van het Tiense festival: de bestsellende singer-songwriter Heather Nova, de goth-rock band Within Temptation, de spektakelformatie Praga Khan en pretpunkgroep Janez Dedt. Eerder werden Natalia, Sandrine en De Kreuners al bevestigd. Suikerrock heeft plaats op 28, 29 en 30 juli in de binnenstad van Tienen.

 

Meer info: www.suikerrock.be

09:56 Gepost door Female gamer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-04-06

Mini-review: PARADISE

 

Striplegende Benoit Sokal (welbekend van de succesvolle Syberia-reeks) heeft een nieuw adventureverhaal klaar: Paradise. Dit pont-and-click-game voor pc met Nederlandstalige ondertitels speelt zich af in het fictieve Afrikaanse Mauranië. Je kruipt in de huid van Ann Smith, een jonge dame die een vliegtuigcrash overleeft maar daardoor aan geheugenverlies lijdt. Tijdens een spannende reis doorheen mysterieuze Afrikaanse omgevingen is het de bedoeling om je fataal zieke vader, Koning Rodon, te ontmoeten.

 

De verbeelding van Benoit Sokal neemt je mee naar vier fabelachtige werelden waaronder steengroeven en een ondoordringbare jungle. De graphics nemen Myst-allures aan en dat kunnen we enkel toejuichen. Naast hoofdpersonage Ann Smith, zul je sommige delen van het verhaal ook moeten afleggen als Leopard, een gitzwart luipaard en dat komt de gameplay ten goede. Sokal levert met Paradise een prima staaltje adventure af dat liefhebbers van het genre uren zal boeien.

 

Ontwikkelaar: White Birds Productions

Uitgever: Easy Computing

Web: www.paradise-game.com

12:43 Gepost door Female gamer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-04-06

Melissa Etheridge wordt ‘vader’

De Amerikaanse rockzangeres Melissa Etheridge (44) heeft op haar website bekend gemaakt dat haar vriendin Tammy Lynn Michaels zwanger is van een tweeling. De bevalling is uitgerekend voor de herfst en de donor is anoniem. Melissa heeft al twee kinderen uit een vorige relatie.

www.melissaetheridge.com

 

20:20 Gepost door Female gamer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |