19-04-06

Life TV zaterdag van start!

 

Nieuw TV-station van Stefan Ackermans en Wim Weetjens vanaf volgende zaterdag op de Vlaamse kabel.
Vanaf volgende zaterdag is Vlaanderen een televisiezender rijker. Life!TV zal in heel Vlaanderen gedistribueerd worden via de kabel, zowel analoog als digitaal.
In Limburg (kabelmaatschappij Interelectra) is Life!TV dagelijks analoog te bekijken van 9 tot 13 uur en van 21 tot 01 uur in timesharing met Actua-TV. De gesprekken met kabelmaatschappijen WVEM, Integan en PBE met betrekking tot analoge distributie worden eerstdaags afgerond. Op het volledige Interkabel-netwerk (Interelectra, WVEM, Integan, PBE) kan je Life!TV 24 op 24 digitaal bekijken met een iN-Di settopbox.
Telenet-abonnees zullen Life!TV analoog kunnen ontvangen, via het Mozaïekkanaal. Dagelijks van 9 tot 13 uur zal het huidige Mozaïekkanaal plaats maken voor Life!TV. In een latere fase zal het nieuwe televisiestation ook worden opgenomen in het basispakket van Telenet Digital TV.
“We willen pionieren en een uithangbord zijn voor digitale televisie in Vlaanderen”, zeggen Wim Weetjens en Stefan Ackermans, Gedelegeerd Bestuurders van Life!TV. “In dat kader geven Telenet en Interkabel ons de kans om door middel van analoge distributie bekendheid te genereren voor hun en onze digitale plannen”.

Intussen wordt er achter de schermen hard gewerkt aan de programma’s van Life!TV. Ackermans en Weetjens lieten eerder al weten dat Life!TV een zender zal zijn met een heel duidelijk profiel. Kijkers zullen rond diverse thema’s vragen stellen aan een specialist en presentator in de studio. “Welke thema’s dat precies zijn, en welke presentatoren Life!TV zullen vervoegen, gaan we in de loop van de week communiceren”, zegt Stefan Ackermans. “We zijn volop bezig met proefopnames om klaar te zijn voor de start op 22 april, vanaf 9 uur ‘s morgens.”

Life!TV maakte vandaag ook haar marketingcampagne bekend. “We zijn voor de creatie van onze campagne en huisstijl een beroep gedaan op Absoluut, een gereputeerd reclamebureau in Leuven”, zegt Wim Weetjens. “Onder het motto ‘Life!TV, daar steek je wat van op’ willen we vooral kenbaar maken dat Life!TV een interessante zender zal zijn om naar te kijken, en dat we veel bespreekbaar willen maken met betrekking tot de verschillende thema’s die we zullen behandelen.”

Life!TV Broadcasting Company NV, behaalde vorig jaar een uitzendlicentie van het Vlaams Commissariaat voor de Media en is voor 100% in handen van de oprichters. Meer informatie vindt u op www.LifeTV.be, de kersverse website van de nieuwe televisiezender die vandaag online gaat.

 

De oprichters

Stefan Ackermans en Wim Weetjens zijn geen onbekenden in de Vlaamse mediawereld. Ze studeerden samen Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel en richtten in 2000 het radiostation 4FM op.
Wim Weetjens (33) werkte voor verscheidene regionale en nationale televisiestations en presenteerde jarenlang bij Studio Brussel. Stefan Ackermans (34) was programmamaker en presentator voor diverse televisiestations zoals het toenmalige TV2, TV-Brussel en VT4. Hij presenteerde bijna 10 jaar lang De Afrekening op Studio Brussel.

 

10:39 Gepost door Female gamer | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Alweer een lifestyle-zender Yeah! Alweer een 'Lifestyle-zender'! Met alle respect, maar wie zit hier nog op te wachten? Ik ben al blij dat er geen andere zender voor van de kabel vliegt...

Gepost door: Karsten | 19-04-06

De commentaren zijn gesloten.