07-04-06

Kaye Styles over zijn nieuw album: 'It iz what it iz'

 

     'De 'Belgische 50 Cent', klinkt leuk, maar ik wil mijn eigen stempel!'

 

Kaye Styles doet het goed. Hij kreeg heel wat positieve reacties van juryleden én het publiek tijdens de voorrondes van 'Eurosong 2006' en ondertussen is zijn album 'It Iz What It Iz' klaar. Zijn ambitie? Doorbreken in België én het buitenland.

 

"Ik heb ongeveer vijf maanden aan het album gewerkt en ik ben erg tevreden over het resultaat," legt Kaye Styles uit. Wie het album beluistert zal onmiddellijk horen dat er ook andere artiesten aan de plaat hebben meegewerkt. "Voor de nummers 'Maria Bonita' en 'One Love' werkte ik samen met Ali Tcheelab en in 'Safe Sex' probeer ik samen met Laura (Ramaekers uit Tongeren nvdr.) het veilig vrijen te promoten bij jongeren," legt Kaye Styles uit. "Mijn favoriete nummers op het nieuwe album zijn 'Fly Away' voor de tekst, 'Wet Cologne' omdat het een ruig nummer is dat eigenlijk toch smooth overkomt en 'Lady' omwille van de reggae-invloeden." Verwachtingen in cijfers wil Kaye Styles niet uiten. "Ik ben niet zozeer bezig met de verkoopcijfers van het album, eerder met wat er rond hangt. Ik vind optreden véél belangrijker."

 

Identiteit

Heel wat journalisten noemen Kaye Styles de Belgische versie van de wereldbekende hiphopper 50 Cent, maar Kaye heeft er gemengde gevoelens bij. "Aan de ene kant is het leuk als ze mij vergelijken met de grootste, bestverkopende hiphopper ter wereld. Mensen geloven in mij en zien me groeien en dat is absoluut positief. Maar aan de andere kant is het toch de bedoeling van elke artiest om een eigen identiteit te ontwikkelen. Ik wil een unieke singer-songwriter zijn en mijn eigen stempel kunnen drukken. Just let me be Kaye, please!"

 

Respect voor Logan

Kaye Styles kijkt met een goed gevoel terug op de 'Eurosong'-voorrondes. "Het leuke was dat ik aan 'Profile' niet gesleuteld heb om het 'Eurosong-achtig' te doen klinken. Bovendien heb ik héél wat positieve reacties gekregen en dat geeft absoluut een goed gevoel. Ik denk dat 'Eurosong' écht wel een springplank geweest is, ook al ga ik niet naar Athene."

Wie het cd-boekje van 'It Iz What It Iz' aandachtig leest, zal opmerken dat Kaye een speciaal dankwoordje richt aan Johnny Logan. "Respect verdient respect. Johnny Logan heeft me tijdens het 'Euro-song'-avontuur echt gemotiveerd. Hij zei me 'Blijf doen wat je doet, want het is goed'. En als er één iemand is die weet waarover hij spreekt, dan is het Johnny wel," benadrukt de Leuvense hiphopper.

"Mijn ambities? Ik wil doorbreken in België en in het buitenland. Mijn muziek is vandaag al redelijk bekend in de clubcircuits van Nederland, Frankrijk en Marokko. Een internationale uitstraling is toch wat elke artiest nastreeft: the sky is the limit. En natuurlijk zou ik ook heel graag doorbreken in mijn geboorteland Ghana."

 

Meer? www.kayestyles.com

09:53 Gepost door Female gamer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.