05-04-06

Tomb Raider: Legend

Lara Croft is eindelijk terug

 

De vrouwelijke gamelegende is terug van weggeweest. Nog knapper, nog sterker en nog sneller. Lara Croft is mooier dan ooit in de nieuwste Tomb Raider: Legend. Het multiplatformspel zal zonder twijfel een kaskraker worden want zowel wat de graphics als de gameplay betreft is dit een spel om vingers en duimen van af te likken.

 

De eerste Tomb Raider-games waren absoluut toppers, maar de laatste Tomb Raider: Angel of Darkness was één grote flop. Benieuwd of Eidos er dit keer in slaagt om opnieuw een knallend actiegames te creëren.

Geen gedoe meer in drukke steden of op daken van torenhoge gebouwen. Tomb Raider: Legend – ondertussen de zevende Tomb Raider-titel - speelt zich voornamelijk in ruïnes op verschillende locaties in de wereld af. Naast Peru, Bolivië en Ghana komen ook Kazachstan en Japan aan bod. Gamedevelopper Eidos gaat voor deze titel terug naar de roots van de eerste Tomb Raider-titel van tien jaar geleden want Lara moet opnieuw de zogenaamde tombes in. Ook de gameplay grijpt met knallende actie en doordachte puzzels terug naar vroeger en dat is zonder twijfel een troef. Lara's zoektocht naar een bepaald relikwie, verandert volledig als ze een gevaarlijke persoon uit haar verleden tegenkomt. Ze verzeild in een race om het beroemdste voorwerp uit Engeland te herstellen: het zwaard van Excalibur!

Elegante moves

Het hoofdpersonage ziet er in Legend beter dan ooit uit, zeker op de next-gen console Xbox 360. Ook aan de moves heeft de ontwikkelaar knap werk verricht. De atletische Lara kan slingeren van liaan tot liaan, spectaculaire rolsprongen maken en schieten tegelijkertijd. Oh ja, in deze titel zitten er ook enkele racemomenten en dat maakt van een Legend een compleet game. De snelle actie en leuke gameplay in combinatie met de oogstrelende graphics maakt dit game echt af. De zonnestralen, jungle, ruïnes … alles heeft de nodige aandacht gekregen. Zelfs de onderwaterscènes zien er meer dan behoorlijk uit.

 

Conclusie

Tomb Raider: Legend ziet er prima uit. Een grafisch pareltje, een knap verhaal, heel wat adventure-elementen en knallende actie die van het scherm druipt. Alles wat er in Angel of Darkness mis is gelopen, is nu terug perfect uitgewerkt. Dit is zonder twijfel een must-have titel. Lara Croft is hot! Enjoy!

 

Tomb Raider: Legend ligt volgende week in de winkelrekken voor PS2, PSP, Xbox, Xbox 360 en PC. Eidos liet nog weten dat er ook gewerkt wordt aan een GBA-, Nintendo DS- en GameCube-versie.
Meer info vind je op
www.tombraider.com

10:22 Gepost door Female gamer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.