27-03-06

Far Cr Instincts: Predator Preview

Far Cry op een next-gen console? Klinkt lang niet mis, toch? Totdat we het schijfje in onze Xbox 360-console propten. De game ziet er 100% identiek uit. Ok, we moeten toegeven dat het water wat mooier weerspiegelt en dat de zandstranden er nog net ietsjes beter uitzien dan de Xbox-versie van Far Cry Instincts. Maar koop je daar dan ook een nieuw game voor?

 

Far Cry Instincts: Predator is de next-gen game die Far Cry Instincts en de nieuwe Far Cry Instincts: Evolution voor Xbox bundelt. Voor wie nog nooit van Far Cry gehoord heeft. In het spel kruip je in de huid van Jack Carver, een spierbundel die bootjes verhuurt aan toeristen in de tropische eilandengroep Jacutan. Maar het leven van Jack is niet altijd rozegeur en maneschijn en al snel belandt ie tussen moordzuchtige rebellen. Het resultaat: een indrukwekkende first person shooter in een tropisch jasje.

 

Wanneer we FCI: Predator in onze Xbox 360-stoppen, staan we stomverbaasd. We wisten op voorhand dat FCI: Predator de games FCI en FCI: Evolution bundelde, maar onmiddellijk na het opstarten zien we al een eerste nadeel. Aangezien het verhaal van FCI: Evolution zich afspeelt ná het verhaal van de originele FCI, moet je die laatste eerst uitspelen. Dat betekent dat gamers die FCI vorig jaar op hun oude Xbox-console speelden, de levels helemaal opnieuw moeten doorkruisen. Alles is identiek gebleven: de introfilmpjes, leveldesign en cutscenes. Je moet dus al een echte Far Cry-freak zijn om je hier opnieuw een aantal uren mee willen bezighouden.

 

Wonderwater

Natuurlijk ziet alles er op deze Xbox 360-versie stukken mooier uit. Het water dat de eilanden omringt ziet er echt realistisch uit. De opspattende druppels die van het scherm druipen als je met je jet-ski doorheen de waterlevels scheurt, lijken zo uit een of andere exotische tv-film te komen. Ook de planten, bloemen en bomen zijn opgefrist en de zandstranden werden nog nooit zo mooi voorgesteld in een game. HD TV-bezitters kunnen duimen en vingers aflikken wanneer ze dit spel in hun console stoppen. Ook de handen van Jack, de wapens, vuureffecten en voertuigen zien er voortreffelijk uit. Maar de wondermooie graphics zullen voor gamers die Far Cry al ooit speelden als zoutwater smaken omdat de gameplay bijna exact hetzelfde is gebleven. FCI: Predator is en blijft een opgepoetste versie van FCI én FCI: Evolution.

 

Achievements

Tenzij je je gamerscore wilt opkrikken natuurlijk. In de twee story modes kun je in totaal 15 achievements unlocken. Naast de traditionele gamepunten voor het uitspelen van het verhaal in de drie verschillende moeilijkheidsgraden, kun je ook enkele speciale achievements behalen. Eéntje daarvan kreeg de naam Treasure Raider. Om deze beloning in de wacht te slepen moet je alle researchobjecten van Doctor Krieger in de twee verhalen proberen te vinden. Daarnaast krijg je ook beloningen als je 100 headshots, 80 feral punches, 40 stealth kills of 50 Trap kills haalt.

Multiplayer

Het enige wat wij écht de moeite vinden aan FCI: Predator is de multiplayer modus. Door de bundeling van de twee FCI-titels, krijg je op dit schijfje maar liefst 22 multiplayer maps ter beschikking. Als je dan nog weet dat er maar liefst vijf verschillende online varianten in spelmodi zijn, is het hek helemaal van de dam. In Chaos en Team Choas is je doel om zoveel mogelijk kills te behalen. Steal The Sample is een alternatief voor de oorlogsmodus Capture The Flag en in de originele Predator-mode neem je het met een aantal gamers op tegen één ‘predator’ met feral powers. De nieuwste online modus is Seek and Secure (die zit nu ook op de Xbox-versie FCI: Evolution). Hier moet je – zoals in een King of The Hill-modus – een vooraf bepaald aantal seconden het kamp van de vijand bezettend. Op online vlak kunnen we dus besluiten dat FCI: Predator letterlijk en figuurlijk als een bom zal inslaan.

 

Conclusie :

Wie nog nooit Far Cry heeft gespeeld, moet absoluut deze titel in huis halen. Maar wie Far Cry Instincts al heeft uitgespeeld, kan beter Far Cry Instincts: Evolution kopen. Die titel kost stukken minder en biedt net dezelfde verhaallijn…

 

 

 

18:25 Gepost door Female gamer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.