08-03-06

Fifa Street 2-event

 

Nederlandse straatvoetballers in Fifa Street 2 = Coolere tricks en méér tackles!

 

AMSTERDAM - Afgelopen donderdag stelde Electronic Arts haar nieuwste voetbalgame ‘Fifa Street 2’ voor in en rond de Amsterdam ArenA. De zeven professionele straatvoetballers die hun moves aan de studios van Electronic Arts in Canada leenden, gaven er een échte straatvoetbaldemonstratie. Fifa Street was een bestseller, maar de sequel is ook veelbelovend: meer spectaculaire moves, coolere tricks, agressieve tackles en maar liefst 320 profs om een balletje mee te trappen.

 

Lenny, Edward, Issy, Nelson, Ruud, Soufiane en Kenan vlogen afgelopen zomer naar Vancouver om er hun tricks te laten capturen voor de tweede Fifa Street-game. De 25-jarige Lorenzo Netteb alias Lenny uit Amsterdam leende zijn balkunsten ook al aan Electronic Arts voor het eerste straatvoetbalgame. “In Vancouver kregen we een speciaal pak aan met allerlei knopjes zodat onze bewegingen op een computer in duizenden lijnen omgezet werden. Het leuke aan Fifa Street 2 is dat er véél meer moves in verwerkt zitten. Ook de nieuwe gamebreaker om de zogenaamde ‘dodelijke’ shots uit te voeren is sterk verbeterd. Ik ben helemaal weg van de game!” De zeven Nederlandse balkunstenaars zijn goed voor tachtig procent van de trucks die je in Fifa street 2 kunt uitvoeren. “Natuurlijk is het cool dat onze tricks geregistreerd zijn voor de virtuele moves van Ronaldo, Figo, Henry, Zidane en alle andere grote voetbalhelden. Maar ik speel vanzelfsprekend het liefst met mijn eigen personage” zegt de Nederlandse straatheld die ook al in reclamefilmpjes voor Nike te zien was.

Eigen plein

Fifa Street vloog wereldwijd vier miljoen keer over de toonbank. “Het grote succes van het spel is dat je met alle profs een balletje kunt shotten alsof het je maatjes zijn” legt René van der Vlist, product manager van EA.

In Fifa Street 2 heb je keuze uit meer dan 300 profs uit de hele wereld maar je kunt ook je eigen personage maken. Naast de tien standaard pleintjes in onder andere Amsterdam, New York, Mexico City, Londen en Berlijn kun je met behulp van de Pitch creator ook je eigen straatvoetbalplein in elkaar boksen. Kies een ondergrond, goals, omheiningen en achtergrondgebouwen en klaar is kees.

 

Totale vernedering

Een andere vernieuwing in de game is de hoeveelheid trucks. Fifa Street 2 heeft bijna dubbel zoveel moves als het eerste spel en deze zijn met behulp van de rechter trick stick makkelijk uitvoerbaar. Met imposante tricks kun je je tegenstanders echt vernederen én vul je je gamebreaker om een genadeshot mogelijk te maken. Sta je een heleboel goals achter? Probeer dan om met een gevulde gamebreaker drie spelers van het andere team te vernederen, dan druipen ze van het veld en win jij sowieso de partij. Een andere sterke troef is de verbetering van het stevigere tacklewerk en een volledige nieuwe modus is de Skill Battles. Hier kun je je moves oefenen voor in de carrièremodus in 1-tegen-1-partijtjes.

Conclusie: Fifa Street 2 is een sequel met heel wat vernieuwingen en goed voor uren spelplezier. Grafisch zijn er niet echt veel verbeteringen, maar de tricks (en daar gaat het in dit spel toch om) zijn spectaculair. Nope, over de uitgebreide hip-hop soundtrack hoor je ons ook niet klagen.

 

www.fifastreet2.com

Fifa Street 2 komt uit op PS2, Xbox, GameCube, PSP en Nintendo DS

11:58 Gepost door Female gamer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.