27-02-06

Pim stopt met roken voor nieuwe anti-rookcampagne

De jongerenzenders Jim en TMF slaan de handen in elkaar voor een grootse anti-rookcampagne voor jongeren. Pim (Jim) en Vj An (TMF) zijn de boegbeelden van de nieuwe campagne van het Ministerie van Sociale Zaken en Volksgezondheid en de Vlaamse Vereniging voor Respiratoire Gezondheidszorg en Tuberculosebestrijding. De twee jonge BV’s helpen elkaar de sigaret te verbannen en zullen jongeren tussen 12 en 18 jaar in hun tv-shows aanmoedigen om nooit te beginnen.

 

’Wees aardig voor rokers. Hun leven is al zo kort!’ Dat is de slogan waarmee de campagne jongeren op een positieve manier tracht aan te zetten om te stoppen met roken. Sinds vrijdag sporen de organisaties jongeren aan om rokers te helpen stoppen. Op een speciale website kunnen jongeren terecht voor tips en op school kunnen ze badges aanvragen om duidelijk te maken dat ze enerzijds aantonen dat ze willen stoppen met roken of anderzijds iemand willen helpen om te stoppen.

 

Niet hip

Pim aanvaardde het peterschap en stopte daarom drie dagen geleden met roken. “Ik was een occasionele roker en stak gemiddeld vijf sigaretten per dag op. De eerste 48 uren als niet-roker zitten er ondertussen op en ik moet toegeven dat het moeilijker is dan ik dacht. Maar ik blijf op mijn tanden bijten! Ik rookte mijn eerste sigaret op mijn veertiende om stoer te doen. Nu is het hip om niet-roker te zijn, terwijl het vroeger stoer en cool was om te roken. Ik heb daarom maar één grote tip voor jongeren: begin er simpelweg nooit aan. Roken kost veel geld en het is héél ongezond.”

Ook Vj An van TMF twijfelde geen seconde over het meterschap van de actie. “Ik ben twee jaar geleden gestopt met roken, maar betrapte me er de laatste maanden op dat ik af en toe nog eens een sigaretje rookte. Ik ben nu de anti-rook-buddy van Pim en probeer hem tips te geven en hem op onverwachte momenten te controleren. En als boegbeelden hebben wij een extra motivatie, want als we nu met een sigaret gezien worden zijn we echt gejost!”

www.helpeenroker.be

13:47 Gepost door Female gamer | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

23-02-06

Vin Diesel gaat de gametour op

Vin Diesel's Tigon Studios slaat de handen in elkaar met Midway, MTV Films, Paramount Pictures en MTV Games voor een baanbrekende samenwerking op het gebied van  actie–entertainment eigendom.

Midway Games, Tigon Studios (opgericht door Vin Diesel), Viacom's MTV Films, Paramount Pictures en MTV Games kondigen de samenwerking aan voor het baanbrekend actie-entertainment eigendom"The Wheelman".

"The Wheelman" wordt als videogame ontwikkeld door Midway, in samenwerking met Diesel’s Tigon Studios en MTV Games. Meer over de plannen van de XXX-hoofdacteur is nog niet bekend.

12:35 Gepost door Female gamer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

71° Noord: Medisch verantwoord???

 

“Ik zou het nooit doen!”

 

Dinsdagavond kon televisiekijkend Vlaanderen zien hoe de deelnemers van het avontuurlijk VTM-programma ‘71° Noord’ de tweede immuniteitsproef doorstonden. De avonturiers moesten zoveel mogelijk baantjes van 25 meter trekken in Noors ijswater van 2° Celcius. Dat leverde bevende beelden en onderkoelingsverschijnselen op. Wij vroegen een Hasseltse anesthesist of dit medisch verantwoord was. Poolreiziger Dixie Dansercoer vertelde ons dat hij het nooit zou doen.

 

“Water van twee graden is écht berekoud” zegt een anesthesist uit het Virga Jesse Ziekenhuis van Hasselt. “Ik heb het nooit gedaan, maar in principe is vijf minuten in die temperatuur al onverantwoord. Je lichaamstemperatuur daalt heel erg snel en ook het bloed zal snel afkoelen. In extreme situaties kan dit zelfs voor hartritmestoornissen of hartstilstand zorgen. Wanneer je na een sauna enkele seconden in een ijsberenbad kruipt, kan dat gezond zijn, maar minutenlang zwemmen lijkt mij niet verstandig.” Hoe snel het lichaam afkoelt is persoonlijk. “Spieren zijn niet belangrijk, maar de vetmassa wél. Iemand met meer vetmassa zal zijn lichaamstemperatuur minder snel zien dalen.” 

 

Ijsbeer

Voor deelnemer Pieter was het niet de eerste keer. Hij gaf de anderen de tip op een muts te dragen en het hoofd boven water te houden. “Dat is erg verstandig” legt poolreiziger Dixie Dansercoer uit. “Zo kan er niet al te veel lichaamswarmte verloren gaan via het hoofd. Maar toch moet je enige kennis van zaken hebben vooraleer je je in zo’n avontuur stort. Het is erg belangrijk om in een gezond lichaam te zitten en een maximale doorbloeding te hebben wanneer je je aan zulke temperaturen blootstelt. Je lichaam gaat schrikken en daar moet je jezelf mentaal tegen verzetten want door het beven verlies je een heleboel krachten en energie. Ik ben geen ijsbeer, ik zou het niet doen! Toch niet om op televisie te stunten.”

 

Je kunt de volledige proef hier opnieuw bekijken!

10:40 Gepost door Female gamer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-02-06

Metro online in een nieuw jasje

De online editie van de gratis krant Metro steekt in een nieuw jasje.

Er is méér movie, music, fun, show, cultuur, games en heel wat wedstrijden nog meer prijzen. Het werd tijd ook. Natuurlijk is er nog steeds veel nieuws. Maar geen copy-paste van de krant.  Wél exclusief webnieuws, heet van de muis. 
De troef? Schrik niet als de site er nu anders uitziet dan vanavond. Het ligt niet aan jou. Metrotime.be gaat nu eenmaal mee met zijn tijd: er is een ochtend-, middag- en avondversie. Enjoy!

www.metrotime.be

16:37 Gepost door Female gamer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-02-06

Amerikaanse Roger Sanchez houdt van Limburgse ‘Bitch’

De Amerikaanse top-dj Roger Sanchez is vol lof over ‘Bitch’, het nummer van de Limburgse producer Dave McCullen. Sanchez plaatste de song op zijn persoonlijke site op nummer acht in zijn top 10 chart. Volgens Dave McCullen heeft de titel van het nummer het succes geboekt.

 

Dave McCullen wist vorige week nog van niets. “Ik surf niet vaak naar websites van andere dj’s en ben dus via via te weten gekomen dat Sanchez ‘Bitch’ op zijn site had staan. Toen ik het zelf op mijn scherm zag staan, was ik toch wel onder de indruk” zegt David Vervoort alias Dave McCullen. “Roger Sanchez is niet mijn idool, maar het is een hele eer om in de favoriete top 10 van de ‘god achter de draaitafels’ te staan.”

Wanneer we hem vragen waarom Bitch het zo goed doet, krijgen we niet onmiddellijk een antwoord. “Waarschijnlijk heeft het veel te maken met de controversiële titel van het nummer” zegt Dave.

Het succesnummer van Dave McCullen werd vorig jaar in België gereleased, maar is ondertussen wereldwijd gekend. “’Bitch’ wordt in clubs gedraaid in Nederland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Hongarije, Polen, Roemenië, Mexico en sinds kort ook in de Verenigde Staten. De plaat is al meer dan 100.000 keer over de toonbank gegaan en ja, dat geeft wel een prettig gevoel!”

 

www.rogersanchez.comwww.davemccullen.be

18:55 Gepost door Female gamer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-02-06

Na Jezus en Maria ... de Xbox 360 Toast

 

Na de hele heisa rond heilige figuren op een stuk toastbrood, is het nu tijd voor écht gamersvoedsel. Op eBay staat er een toast te koop met het Xbox 360-logo.Van geeks gesproken ... Het toppunt is dat de Amerikaanse verkoper er tot nu toe al zeker 33 dollar voor zal krijgen. En nee ... het bord blijft bij de oorspronkelijke eigenaar!

 

De omschrijving is ook vergezocht:

The XBox craze has hit the nation.  Now is your chance to own the original commemorative toast.  What better way to show your love for the new console by having this one-of-a-kind trophy framed in your game room.  (frame not included)  Don't miss out on this phenomenon!  By buying this, you are helping a family achieve a dream of owning their first home.  Bid with pride!

 

Bron: Xbox360Fanboy

10:34 Gepost door Female gamer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-02-06

Check op pc welke Xbox 360 buddies online zijn

 

Voor Xbox 360-bezitters die vaak achter hun pc zitten kan XBList wel heel erg handig zijn. Het tooltje is volledig gratis en laat je – in een MSN-achtige lay-out – zien welke Xbox 360 Friends er online zijn en welke games ze aan het spelen zijn. Bovendien krijg je met één klik op de muisknop te zien welke achievements ze het laatst behaald hebben en hoeveel hun actuele gamerscore bedraagt. Ook nieuwe friend requests worden met behulp van een pop-up onmiddellijk op het scherm getoond.
XBList downloaden kan via deze site: http://brh.numbera.com/software/xblist

21:00 Gepost door Female gamer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |