27-02-06

Pim stopt met roken voor nieuwe anti-rookcampagne

De jongerenzenders Jim en TMF slaan de handen in elkaar voor een grootse anti-rookcampagne voor jongeren. Pim (Jim) en Vj An (TMF) zijn de boegbeelden van de nieuwe campagne van het Ministerie van Sociale Zaken en Volksgezondheid en de Vlaamse Vereniging voor Respiratoire Gezondheidszorg en Tuberculosebestrijding. De twee jonge BV’s helpen elkaar de sigaret te verbannen en zullen jongeren tussen 12 en 18 jaar in hun tv-shows aanmoedigen om nooit te beginnen.

 

’Wees aardig voor rokers. Hun leven is al zo kort!’ Dat is de slogan waarmee de campagne jongeren op een positieve manier tracht aan te zetten om te stoppen met roken. Sinds vrijdag sporen de organisaties jongeren aan om rokers te helpen stoppen. Op een speciale website kunnen jongeren terecht voor tips en op school kunnen ze badges aanvragen om duidelijk te maken dat ze enerzijds aantonen dat ze willen stoppen met roken of anderzijds iemand willen helpen om te stoppen.

 

Niet hip

Pim aanvaardde het peterschap en stopte daarom drie dagen geleden met roken. “Ik was een occasionele roker en stak gemiddeld vijf sigaretten per dag op. De eerste 48 uren als niet-roker zitten er ondertussen op en ik moet toegeven dat het moeilijker is dan ik dacht. Maar ik blijf op mijn tanden bijten! Ik rookte mijn eerste sigaret op mijn veertiende om stoer te doen. Nu is het hip om niet-roker te zijn, terwijl het vroeger stoer en cool was om te roken. Ik heb daarom maar één grote tip voor jongeren: begin er simpelweg nooit aan. Roken kost veel geld en het is héél ongezond.”

Ook Vj An van TMF twijfelde geen seconde over het meterschap van de actie. “Ik ben twee jaar geleden gestopt met roken, maar betrapte me er de laatste maanden op dat ik af en toe nog eens een sigaretje rookte. Ik ben nu de anti-rook-buddy van Pim en probeer hem tips te geven en hem op onverwachte momenten te controleren. En als boegbeelden hebben wij een extra motivatie, want als we nu met een sigaret gezien worden zijn we echt gejost!”

www.helpeenroker.be

13:47 Gepost door Female gamer | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

*** proficiat met je vermelding op de startpagina van de blogs
nog een aangename dinsdag verder
groetjes

Gepost door: Borriquito | 28-02-06

. Oh nee! Nu heb ik net iets MINDER goesting om zelf te stoppen... :)

Gepost door: ghandi | 28-02-06

De commentaren zijn gesloten.