14-02-06

PREVIEW: SONIC RIDERS (Xbox)

Slipstream airborden

 

Het Sonic Team is de laatste tijd erg vlijtig. Eind vorig jaar kwam de middelmatige titel Shadow The Hedgehog uit en binnenkort mogen we ons aan de eerste next-gen game, Sonic The Hedgehog, verwachten. Deze maand ontvingen we het preview-schijfje van het luchtboard-spel Sonic Riders. Is deze titel een hoogvlieger of net niet?

 

Wat is een Sonic-titel zonder Dr. Eggman? In dit spel daagt meneer ei je uit voor een heus Grand Prix-avontuur. Toch kozen de makers niet voor een Mario Kart- of Crash Tag Team Racing-kloon. In dit spel race je op futuristische airboards. Spring alvast op je surfplank met hoovercraft-allures en sleep die Chaos Emerald in de wacht!

Wanneer ik het schijfje in mijn console stop, sta ik stomverbaasd. De graphics van het introductiefilmpje zijn knap: gedetailleerde omgevingen, een prima vormgegeven Sonic en uitstekende lichteffecten. Wanneer ik mij aan mijn eerste luchtboardrace waag, stel ik vast dat de in-game graphics ook van prima kwaliteit zijn. Maar de besturing steekt vanaf het eerste moment tegen. Het besturen van Sonic, Knuckles, Tails, Amy, Storm, Jet The Hawk en Wave is ondanks de snelheid niet echt een moeilijke klus. Het volstaat om te sturen met je linker thumbstick en af en toe te boosten op rechte stukken. Om extra snelheid te krijgen, kun je in de slipstream van een voorganger vliegen. Net zoals in skate- of snowboardgames kun je ook tricks uitvoeren, maar die zijn in dit spel erg ondermaats. Combo’s uitvoeren is not done. Eigenlijk is er zelfs geen echte trick-knop. De – op één hand telbare trucks – zijn  voorgeprogrammeerd. Het enige wat jij in de hand hebt is de richting en de landing.

 

 

 

Luchtshoppen

Sonic Riders is een titel uit de Sonic-stal en dat betekent dat je traditiegewijs zoveel mogelijk gouden ringen moet verzamelen. Deze keer kun je de oeroude Sonic-ringen ruilen tegen nieuwe boards in de Extreme Gear Shop. Je hebt keuze uit een vijftiental nieuwe boards met elk hun specifieke kenmerken: snelheid, grinden, power enzovoorts. Weet wel dat je al héél wat uren moet airboarden om nieuw airboardmateriaal aan te schaffen.

Naast extra uitrusting kun je ook personages en extra parcours vrijspelen in de story mode. In totaal zouden er 16 personages en 14 tracks in de game zitten waarvan er respectievelijk 7 en 5 speelbaar zijn vanaf de start. De parcours zijn mooi uitgewerkt, maar dat dan ook één van de weinige troeven van dit spel. Jonge gamers kunnen zich misschien wel amuseren met deze titel, maar volwassen gamers zullen niet echt aan hun trekken komen.

 

Eerste Indruk:

Sonic Riders is geen topper. Het spel speelt lekker weg maar is slechts leuk voor even. De trickmode is alles behalve innovatief en ook wat de sound betreft moeten we op onze honger blijven zitten. Het enige pluspunt zijn de graphics, die zijn – ondanks de supersnelle actie – wél mooi en gedetailleerd uitgewerkt.

 

Meer info over Sonic Riders vind je hier: www.sega.com/gamesite/sonicriders

15:16 Gepost door Female gamer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.