13-02-06

Preview: Black

 

Black: Knallen in kwadraat

 

We hebben goed nieuws voor Playstation 2- en Xbox-bezitters die niet vies zijn van kogels. Met Black geeft Electronic Arts namelijk een flink staaltje van keiharde actie af. Dit is geen game met Sam Fischer-sluiptechnieken, megagrote wereldkaarten of enige adventure invloeden. Black is knallen tot je erbij neervalt … en ja, zo hebben we het graag!

 

Wie van Halo 2 op Xbox of Killzone op Playstation 2 houdt voor de intense vuurgevechten, zal vast en zeker een Black-fan worden. In Black maak je namelijk deel uit van het meest gewelddadige squad dat we ooit in een game gezien hebben. Het leuke aan dit spel is dat deze game zo puur is. Je hebt geen map, je moet niet sluipen, er is geen uitgebreide storyline en je hoeft je zelfs niet druk te maken over je ammo … je moet simpelweg buitenkomen en alles wat beweegt omverknallen.

 

Geïnspireerd op films

Het team achter Black, Criterion, is bekend van de racereeks Burnout. Alhoewel het team nog nooit een first person shooter gemaakt heeft, levert het prachtwerk af. De 100 Black-developpers haalden hun inspiratie uit tal van filmklassiekers zoals Die Hard, Terminator en Aliens. Dit komt de geluidseffecten én de gameplay alleen maar ten goede. De gevechten zien er zo ontzettend realistisch uit, dat het spel je af en toe enkele kippenvelmomenten zal bezorgen. Ook grafisch ziet Black er héél erg netjes uit. Dankzij een innovatieve engine lijkt dit spel als een next-gen game. Criterion haalde het onderste uit de kan om dit spel zo mooi weer te geven op de verouderde Playstation 2- en Xbox-console.

 

Back to basics

Je maakt in dit spel uit van de Black Ops en bevind je in Oost-Europa. Je enige doel is om alle Amerikanen een kopje kleiner te maken. Met een wapenarsenaal van zestien guns, gaande van magnums, machinegeweren, shotguns en bazooka’s, moet je je doorheen acht levels banen. De variatie in omgevingen - van kerkhoven en drukke stadsgedeeltes tot oude gebouwen en bossen – houdt het spel boeiend. Het enige minpuntje dat wij aan deze back to basics shooter ondervonden, was het ontbreken van de online mode. Maar dat houdt ons niét tegen om dit cijfer een prima score te geven. Black is een ontzettend realistische shooter boordevol keiharde actie, schitterende special effects en grafische pracht en praal.

 

Conclusie: Black is een ode aan de machinegun, of simpelweg een shooter om U tegen te zeggen.

 

Meer info over deze game vind je op www.black.ea.com

20:43 Gepost door Female gamer | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

*** hartelijk welkom in blogland
veel plezier, groetjes

Gepost door: Borriquito | 13-02-06

De commentaren zijn gesloten.